RÓLAM

Sándor László Intarziaművész vagyok. Több mint 14 éve foglalkozom az intarziázással művészi színvonalon. Egyedi látásmódomnak és a folyamatos gyakorlásnak köszönhetően az elmúlt évek során sikerült egy speciális árnyékolási technikát kialakítanom, amivel szinte fotórealisztikus végereményt tudok elérni a képalkotásban. Néhány nemzetközi díjat nyertem művészetemmel és számos kiállítást  tudhatok magam mögött. Műveim a világ sok tájára eljutnak, magángyűjteményekben is helyet kapnak illetve megvásárolhatók, akár egyedi elképzelések is rendelhetők. A technika felhasználhatóságának korlátait folyamatosan feszegetve, keresem az új lehetőségeket, így rendszeres kísérletezéssel fejlesztem tudásomat.

A WOOD ARTS INTARSIA WORKSHOP egy általam kidolgozott intarzia tanfolyam, ahol az elmúlt években összegyűlt tapasztalam esszenciáját igyekszem megosztani a szakma iránt érdeklődőkkel és a Workshopon résztvevőkkel. Az eddigi Workshop-ok megszervezése, illetve a résztvevők számára elfogadható időpontok egyeztetése elég nehézkessé tette a megvalósítást ezért, terveim szerint hamarosan egy kezdő színtű ALAP videó tanfolyamot indítok. A továbbiakban pedig remélhetőleg a profik, vagy a tovább tanulni vágyók számára egy haladó színtű MASTER CLASS változatot is kidolgozom majd, amivel a speciális fogások is elsajátíthatók lesznek. 

„Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág.”

SÁNDOR LÁSZLÓ

Intarziaművész, tervezőgrafikus

TAGSÁG

Intarziakészítők Országos Egyesülete

A Magyar Kézművességért Alapítvány

American Craft Council USA

The Marquetry Society United Kingdom

WOOD ARTS INTARSIA – ALAP TANFOLYAM

Tekintsd meg a videó tanfolyamról készült ízelítőt, hogy fogalmad legyen, nagyjából mire számíthatsz.
Ha kérdéseid merülnek fel a téma kapcsán, vagy bizonytalan vagy, vedd fel velem a kapcsolatot és tájékoztatlak a részletekről.

Bele nézek...

WOOD ARTS INTARSIA MÉRFÖLDKÖVEK

2008

Elkészül az első intarzia önarcképem, ami nagy sikert arat és számos kiállításon szerepel.

2009

Kutatásokat végzek a tradícionális európai és az amerikai intarzia készítés technikájának összehasonlítására, majd további portrék és képek készítésével fejlesztem a saját technikai tudásomat. 

2010

Elkezedem kialakítani a WOOD ARTS INTARSIA brandet és arculatot. Majd weboldalt készítek, amin a márka elsődlegesen kommunikálni fog.

2011

Részt veszek a FirstHand nevű Képző- és Iparművészeti Kiállítás és Vásár-on, majd később a tapasztalatok és a visszajelzések alapján a portrékészítés felé veszem az irányt.

2012

Elindítom a Wood Arts Intarsia social média oldalait.

2013

Művészi tevékenységem növekvő színvonalának köszönhetően számos kiállítást tudhatok magaménak. A WeWood Hungary megbízásából limitált intarziás karóra számlapot tervezek. 

2014

Felkérésre részt veszek a Design Week 2014 programban a „Szemes” Juhar című kiállításommal, majd intarzia motívumokkal VIDA divat termékeket tervezek.

2015

Megszületik a Wood Arts Intarsia Workshop alap ötlete, majd saját szervezésű, szponzorokkal támogatott kézműves tanfolyamokat kezdek szervezni. 

2016

Különleges intarzia képeim egyre több helyre jutnak el a világban. Nemzetközi kiállításokon is szerepelnek különleges képeim.

2017

Világversenyekről hozok el nemzetközi díjakat intarzia képeimmel, számos publikáció készül a tevékenységemről.

2018

WOOD RINGS majd LESLIE ALEXANDER brand néven designer ékszer márkát vezetek be a piacra, amiket a Magma+ Iparművészeti Galériában is értékesítenek.

2019

A világ egyik legnagyobb művészeti vásárán és kiállításán, a New York-i Art Expo-n is részt veszek a különleges intarzia képeimmel.

2020

Nemzetközi online művészeti pályázatokon veszek részt.

2021

Körvonalazódik az intarziakészítő tanfolyam online változatának létjogosultsága, ezért elindul a www.intarzia.hu weboldal.

2022

Portré sorozatot készítek Amerikába.

2023

Elkészül a Wood Arts Intarsia Workshop online változata és megkezdődik az értékesítése, egyelőre a magyar piacon.

LESLIE ALEXANDER BRAND

LESLIE ALEXANDER BRAND

https://www.etsy.com/shop/WoodArtsIntarsia

Egyedi divatékszerek, egzotikus faanyagok felhasználásával, természetes alapanyagokból, hogy stílusosan jelenhess meg bárhol…

SAATCHIART ONLINE GALLERY

SAATCHIART ONLINE GALLERY

https://www.saatchiart.com/woodartsintarsia

Minden egyes képet még személyesebbé tesz az, ahogyan ezek a természetes anyagok reagálnak az idő múlására. Velünk együtt élnek…

WOOD ARTS DIVAT STUDIO

WOOD ARTS DIVAT STUDIO

https://shopvida.com/collections/laszlosandor75

Vidd ki a művészetem az utcára! A Wood Arts Divat Studióban az intarzia művészetemmel elátott ruhadarabok közül válogathatsz…